Havalı Yataklar

Boru Tipi Havalı Hasta Yatakları ve Pozisyon Veren Havalı Yatak.

Havalı Yataklar

Havalı Yatak-Havalı Hasta Yatağı

Havalı Yatak Ne işe Yarar  ?

Havalı Yataklar “Dekübitüs” yani yatak yarası, bası yarası veya yatma yarası olarak tanımladığımız hastalığın tedavisinde kullanılan medikal ürünlerdir. Bu hastalık uzun süre sırt üstü, yüz üstü veya yan yatma sonucu basınç altında kalan bölgelerde kızarma veya morarma şeklinde görülen ve başladığı zaman hastanın rahatsızlığı geçse bile yatmaktan canının yanmasına sebep olur. Havalı yatak kullanımı işte bu hastalık için bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Havalı Hasta Yatağı Nedir ?

 Kan dolaşımını hızlandıran, hastanın aynı noktaya uyguladığı basıncı dağıtan ve 7gün/24 saat elektrikte prize takılı olan, terleme yavaşlatıcı bir tıbbı ürünlere havalı hasta yatağı denir. Motorlu hasta karyolaları ile kullanılırken yatağın şeklini alma özelliği vardır. Bu sayede karyola baş ve ayak kaldırdığı zaman sıkışma yapmaz.

Havalı Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

 İlk olarak  hastanın kilosu, yatma süresi ve mevcut bası yarasının durumuna dikkat etmek gerekir. Safir Hasta Yataklarına,  havalı yataklar konusunda danışmak istediğiniz bir konu var ise bir telefon açmanız yeterlidir.

 

  • Havalı Yatak Motoru : Sürekli hiç durmadan çalışacağı için motor kalitesi ve garantisi en önemli etkendir. Havalı yatak motoru nasıl çalışır ? yada Havalı yatak motoru nasıl şişer ? diye aklınıza bir soru gelir ise cevabı sadece motoru fişe takmak olacaktır. Ayrıca üzerindeki kilo basınç ayarının hastanızın kilosu ile aynı olduğundan emin olmalısınız .
  • Şişme Yüksekliği : Boru tipi havalı yataklar 6-8-10-12 cm yüksekliğe sahiptirler. Mümkün mertebe yüksek basınçlı ürünler tercih edilmelidir.
  • Kılıf : Mutlaka antibakteriyal, yıkanabilir bir kılıf olmalıdır. Bu sayede hastanın ve yatağın hijyen konusunda bir sıkıntı çekmesi önlenir.
  • Satış sonrası Destek : Tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi durmadan çalışan bu medikal havalı yatak içinde olası bir arıza konusunda alış veriş yaptığınız firmanın tam bir garanti sunması gerekir

 

Havalı Yatak Çeşitleri ve Fiyatları

Havalı Yatak Fiyatı 500 TL ile 5000 TL arasında modellerine göre değişmektedir. Havalı yatak fiyatları, havalı  hasta yatağının  basınç değişim süresi, yüksekliği, havalandırma sistemi, kılıfı, kumaş kalitesi ve pozisyonlama derecesi ile ölçülmektedir. Safir Hasta Yatakları olarak havalı yatak fiyatları sorusunun hastanın yatakta geçirdiği zaman, kilosu, vücudundaki bası yarası derecesi ya da tedbir amaçlı gibi kullanım şekli belirtilmeden cevaplanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz.  Genel olarak kalite ve fiyatlarına göre 3 farklı çeşit vardır.

  • Baklava Tipi Havalı Yataklar : Daha çok şişme pet, yatak hükmünde olan bu model için herhangi bir kalite veya bası yarası engelleme özelliğinden bahsetmek pek mümkün değildir.
  • Boru tipi havalı yataklar : Kendi içlerinde şişme yüksekliği, Basınç dağıtma oranı, Kan dolaşımı hızlandırma oranı ve motor sesi gibi detaylara göre çeşitlilik gösterir. A+B dediğimiz ilk nesil modellere  A+B+C yani 3 girişli ürünlerin eklenmesi ile her geçen gün yatma yarası engelleme imkanı artmaktadır.
  • Pozisyon Veren Havalı Yataklar : Tamamen hareketsiz hastalarda veya yoğun bakım grubunda en çok tercih edilen havalı yataklarıdır. Alt sistem boru tipi ile aynı mantık ta çalışırken sağ veya sola 20-45 derece arası eğim yaparak hastanın pozisyonun ayarlar

Tıbbi cihaz satış reklam ve tanıtım yönetmeliği gereğince havalı yatak fiyatları ve medikal ürünlerin fiyatlarının internet ortamında paylaşılması yasaklanmıştır. Hastanız için en uygun havalı yatağı öğrenmek ve fiyatlar hakkında bilgi almak için mağazamıza gelebilir veya bir telefon ile sipariş verebilirsiniz.

Havalı yatak Kiralama

 İstanbul içinde hasta yatağı kiralama hizmeti ile beraber havalı yatak ta kiralayabilirsiniz. Tek olarak havalı yatak kiralama hizmetimiz bulunmamakta olup satın alma ekonomik açından daha mantıklı olacaktır. Malum belli bir süre yatacak kişilerin ihtiyacı olan bu ürünler daha sonrada yorgan gibi katlanıp evde saklanabilir. Ayrıca internet sitemizdeki havalı yatakları Okmeydanı’ndaki mağazamızda görebilir hatta deneyebilirsiniz. Tedbir amaçlı alınan bir havalı yatak ile kızarma olarak başlamış bası yaralı bir hastanın ya da açık yaraya dönmüş bir hastanın kullanacağı havalı yatakların farkını da görebilirsiniz.

Havalı Yatak Raporu Nedir ?  Nasıl Alınır ?

 Uzman hekimlerin gerekli kontrol ve muayenelerinden sonra uygun gördükleri hastalar için yazdıkları bir rapordur. Hasta taburcu işlemleri aşamasında hazırlanır. Havalı Yatağı devlet karşılıyor mu ? sorusuna gelince ; Mevcut rapor ile ufak bir (150TL civarında) ödenek SGK tarafından verilmekte olup bu oran her geçen yıl değişmektedir. Aradaki fark tarafınızca ödenmektedir. Baklava denilen ucuz modeller için daha çok kullanılan bu rapor tutar boru tipi veya pozisyon veren havalı yatak fiyatları için oldukça düşük kalmaktadır.

 

Şunu da unutmayalım ki; Bası yarası olan yatağa bağımlı hastalar, bası yarası olmayan yatağa bağımlı hastalara göre iki kat daha fazla ölüm riskine sahiptir.